Pagina's

woensdag 1 februari 2012

Wat heb je liever #1

Hi allemaal!


Zoals aangekondigd ga ik op woensdag beginnen met de nieuwe rubriek 'wat heb je liever?'

Elke week zal ik een nieuwe keuze geven, variërend van onmogelijk (je kent het wel) tot beauty of juist iets uit het dagelijks leven. En dat laatste is precies wat ik vandaag ga doen.

Zoals ik al een paar keer heb gezegd werk ik sinds kor
t 3 à 4 keer per week (en dat is veeeeeeel....) achter de kassa bij de Dekamarkt. Ik had een bijbaantje nodig om te sparen en nog een beetje een leuk leven te hebben, en eigenlijk is het werk nog best leuk. Het enige wat ik jammer vind zijn fouten maken en onbeleefde klanten, maar dat terzijde. Eigenlijk vermaak ik me prima. 

Maar sinds ik daar werk ben ik steeds meer op andere kassières (niet collega's, maar mensen door wie ik zelf word geholpen in andere supermarkten) gaan letten, en natuurlijk ook op mijn eigen gedrag. En zo vroeg ik me af, wat vinden jullie belangrijk aan de kassa bij de supermarkt. Wil je liever snel klaar zijn en dus een kassière hebben die alles in een minuutje gescand en afgerekend heeft, of vind je het eigenlijk belangrijker dat je beleefd geholpen wordt?
Dus, de keuze van deze week is:

Word je liever snel of beleefd geholpen bij de supermarkt?


Denk je de volgende situaties eens in:

1. Je gaat snel een pakje kauwgom kopen, maar komt helaas terecht achter een oude vrouw met een kar vol boodschappen. Een tikje langzaam scant de kassière de boodschappen. Als de vrouw iets vergeten is mag ze dat natuurlijk nog even pakken, en als ze iets verkeerd doet is de kassière meteen lief en behulpzaam. De vrouw is blij, maar voor jou duurt het allemaal wel lang. Ook als jij aan de beurt bent word je vriendelijk geholpen en wenst het meisje je een hele fijne dag. 

2. Je komt met je boodschappen aan de kassa, waar ook een lange rij staat. Deze is echter binnen no time weg, omdat de kassière alles supersnel afwerkt. Als je aan de kassa bent krijg je een snelle, onpersoonlijk 'haaaaaaai', wordt het bedrag verveeld genoemd en ben je meteen klaar. Geen fijne dag, geen glimlach, maar het was wel snel.

Jullie merken het misschien al, maar ik erger me meer aan situatie 2 dan aan 1. Natuurlijk ben ik graag snel klaar, maar ik wens ook beleefd geholpen te worden. Ik wil een 'goedemiddag' of ten minste een 'hallo' waarbij ik enigszins aangekeken word, en daarna wil ik een fijne dag, want die wens ik jou ook. Zo. 
Ik kan misschien vervelend klinken, maar beleefdheid vind ik heel belangrijk. Vooral als jongere word ik vaak als een idioot behandeld, en dat word ik een beetje zat. Als ik aardig ben verwacht ik dat die persoon ook aardig, of ten minste beleefd, terug is. 

Maar ja, dit was natuurlijk mijn standpunt, en ik ben erg benieuwd hoe jullie er over denken. Ben je het met me eens, of word je liever snel maar onbeleefd geholpen?
Laat een reactie achter met wat jij kiest, en waarom!

Volgende week komt er een beauty vraag, inzendingen zijn altijd welkom! :) 

Liefs, Nina

15_large
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...