Pagina's

dinsdag 19 april 2011

B-Fashion!

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het dan eindelijk zover: de catwalkshow van B-Fashion ! Sinds februari heb ik, samen met zo'n 40 andere meiden, keihard aan dit project gewerkt.
Als jullie mijn vorige post over B-Fashion niet hebben gelezen zal ik dit kort uitleggen.B-Fashion is een project voor jongeren die wonen of naar school gaan in de Boerhaavewijk in Haarlem. Samen organiseerden wij een catwalkshow, die dit weekend plaatsvond. Alles werd door jongeren gedaan, van het ontwerpen van de kleding tot het maken van de muziek. In totaal waren er 6 workshops:
- Catwalktraining
- Modeontwerpen
- Visagie (&Styling)
- Film
- Promotie
- MuziekZelf deed ik mee met de workshops Promotie, Visagie en Styling. Ik vond het heel erg leuk, vooral de visagie. We leerden onszelf en anderen op te maken en creƫerden de look voor de catwalkshow. Hiervoor hadden we helaas maar 2 lessen, maar alsnog hebben we veel geleerd. De visagie bij de show ging dan ook heel goed!Ik hoop dat jullie nu een beetje weten wat B-Fashion is, en om jullie enthousiast te maken heb ik een kort verslagje geschreven!


Op vrijdag 15 april en zaterdag 16 april werden de B-Fashion catwalkshows gehouden. Ze vonden plaats in Galerie 37 en winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem. Hier kwamen alle deelnemers, vrienden en familie samen voor de spectaculaire shows. In de uren die vooraf gingen aan de show werden alle voorbereidingen getroffen. De modellen moesten er fantastisch uitzien en niet struikelen over hun torenhoge hakken die met tape aan hun voeten vastgeplakt werden. Na een aantal uren van stress was iedereen klaar en kon de show beginnen. Verdeeld over 6 groepen (want er waren 6 modeontwerpers) showden de modellen hun unieke kleding. Alle kleding was origineel, bijzonder en vooral kleurrijk. Hoewel het thema 'Second Skin' was kon je tussen de huidskleurige kleding door veel prachtige kleuraccenten vinden. Ook werden er bijzondere materialen gebruikt, zoals gebroken cd's en fietsbanden.Onder de show kon iedereen genieten van de muziek die speciaal voor dit project was gemaakt. Hier werd ook gerapt en gezongen, natuurlijk weer door de jongeren zelf.
Alles afzonderlijk was leuk, maar vooral het totaalplaatje was geweldig. De meeste modellen liepen prachtig in hun bijzondere kleding en mooie make-up, en de muziek op de achtergrond klonk heel goed. Voor de show werd er ook een film laten zien van de voorbereidingen.


Na afloop reageerde iedereen enthousiast. Daarom wordt B-Fashion volgend jaar opnieuw gedaan. Als je in Haarlem of de omgeving daarvan woont, doe dan zeker mee aan dit project! Het is enorm leerzaam, je leert nieuwe mensen kennen en je maakt kennis met dit wereldje op een fijne manier. Ondanks de strakke deadline en enige stress heerste er een gezellige sfeer waar iedereen zich zeker vermaakte. Volgend jaar doe ik zeker weer mee!

Ik hoop dat jullie een beetje een idee hebben van B-Fashion, wat het was en vooral hoe leuk het was. Neem ook eens een kijkje op de blog voor meer foto's.

Liefs,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...